Extratereştri

Extratereştri

Citare

Dacă vreţi să citaţi acest articol copiaţi textul de mai jos, adăugând la sfârşit data citării:

Enciclopedie.info, Extratereştri, http://www.enciclopedie.info/extraterestri/, (data citării)

Rezumat

Extratereştrii sunt plăsmuiri fantastice, ireale, despre care unii oameni afirmă fără dovezi reale că ar exista în afara Pământului. Susţinătorii existenţei lor afirmă fără probe reale că au existat contacte între oameni şi aceşti extratereştri, contacte care au fost muşamalizate de autorităţi, sau că ei se ascund printre oamenii obişnuiţi, sau că ne studiază, etc. Uneori vehiculele umane folosite de serviciile secrete sau de departamentele de apărare ale unor ţări sunt luate drept vehicule extraterestre de către susţinătorii existenţei extratereştrilor. Alteori este vorba de  fenomene naturale mai neobișnuite. Alteori ,,contactele” cu aşa-zişii extratereştri sunt nişte păcăleli elaborate, cazul falsului lui Ray Santili din 1995 fiind elocvent.

Vehicule umane

Uneori OZN-urile sunt vehicule umane. CIA a recunoscut în 2014, pe Twitter, că aşa-zisele OZN-uri erau de fapt avioane spion. Acestea erau avioane pilotate U-2, testate pentru a le fi observată funcţionarea la mare altitudine (până la 18 000 m altitudine). Avioanele comerciale zboară de obicei la 2-3000 m.[1]

Fenomene naturale rare

Alteori apariţiile mai ciudate de pe cer sunt de fapt  fenomene naturale mai neobișnuite.

Păcăleli

Alteori prezențele extraterestre sunt niște păcăleli de pe urma cărora unii câștigă bani sau celebritate, sau pur și simplu se amuză.

Păcăleala lui Ray Santili

Filmulețul cu autopsia „extratereștrilor” de la Roswell, difuzat pe 28 august 1995 de canalul Fox sub titlul ,,Alien Autopsy: Fact or Fiction?”,  a reprezentat un fals.

Ray Santilli, un producător de film englez, a spus că a cumpărat filmulețul de la un fost cameraman al armatei americane pentru un preț nedezvăluit.

El s-a oferit să-l vândă unui ziar care-i oferea o sumă mare de bani, dar ziarul a pus condiția ca filmul să fie evaluat de experți, iar rezultatele să fie publicate într-o revistă de specialitate. Când a auzit de această condiție, Santilli a întrerupt discuțiile cu ziarul respectiv.

Ray Santilli a recunoscut în 2006 că este o reconstrucție, dar a spus că ea s-a făcut după o autopsie reală. Recunoașterea falsului ar fi atras după sine automat acuzația de fraudă. El a motivat reconstrucția spunând că filmul original s-a degradat într-o asemenea măsură din pricina căldurii și umidității, încât nu mai poate fi folosit. Santilli a spus că în reconstrucție există circa 5% din filmul original, dar nu a specificat despre care parte e vorba. Pe 4 matie  2006, într-un documentar numit „Eamonn Investigates: Alien Autopsy”, difuzat de postul Sky, Santilli recunoaște că a făcut un film cu manechine, care au fost create de John Humphreys, sculptor și designer de efecte speciale. S-au folosit creieri de oaie în zeamă de zmeură și măruntaie de pui, iar rana de la picior era făcută dintr-o ciozvârtă de picior de oaie.[2]

Filmarea s-a făcut în Rochester Square, Camden Town, Londra. Printre actori s-au numărat Santilli, Shoefield, Humphreys și Gareth Watson, unul din angajații lui Shoefield.

Ortodoxia rusă

Osipov, profesor al Academiei Teologice din Moscova, a precizat că religia creştină ortodoxă „respinge existenţa civilizaţiilor extraterestre dotate cu intelect şi capabile să creeze”. Teologul rus a arătat că această poziţie a clerului ortodox se datorează faptului că nici Noul Testament, nici numeroşii sfinţi ai bisericilor creştine nu vorbesc de posibile forme de viaţă extraterestră. În plus, astronomia modernă, care a pătruns tot mai adânc în Univers, „nu a găsit nicio planetă cu forme de viaţă precum cele de pe Terra”. „Din această cauză, avem toate motivele pentru a nega existenţa unor civilizaţii extraterestre dotate cu intelect”, a mai spus Osipov. Biserica Ortodoxă Rusă spune că nu a studiat niciodată subiectul pentru a formula o poziţie oficială.[3]

 

Articole înrudite

Superstiţie

 

 

extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri extratereştri

Please follow and like us:

Note subsol:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.