Imagini şi filmuleţe

Imagini şi filmuleţe

Rol

Imaginile şi filmuleţele reprezintă o parte importantă în orice enciclopedie. Ele ajută la înţelegerea textului, îl ilustrează, îl fac mai atrăgător, mai viu şi mai uşor de citit. Uneori o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, aşa cum se spune. Există chiar şi imagini (sau filmuleţe) care nu au nevoie de cuvinte ca să transmită un mesaj.

Număr

Orice articol trebuie să aibă minimum 2-3 imagini. O pagină de 300 cuvinte poate fi ilustrată cu circa 2 imagini de dimensiune medie (500X400, 2 MP). La sfârşitul fiecărui articol poate fi creată o galerie de imagini care să suplimenteze imaginile plasate în interiorul articolului. Totuşi intrarea fiecărei imagini în enciclopedie va fi bine cumpănită pentru că spaţiul de care dispune enciclopedia în acest moment este limitat.(spaţiu pe disc: 2 x 10 GB)

Sunt admise filmuleţele de sub 15 secunde ca durată dacă aduc un plus incontestabil.

În mai 2020 siteul avea circa 2800 imagini (2 imagini/pagină, o pagină însemnând 300 cuvinte) și circa 50 filmulețe.

Surse

Principalele surse de imagini şi filmuleţe pentru această enciclopedie sunt: Flickr, Pixabay, Wikimedia şi arhivele proprii ale autorilor articolelor. Circa 40% din imaginile enciclopediei au fost create de proprietarul siteului, Vladimir Adrian Maftei.  Flickr are o opţiune de filtrare a imaginilor, care permite afişarea doar a imaginilor care pot fi folosite în scop comercial.[1]Pixabay oferă exclusiv imagini şi filmuleţe gratuite care pot fi folosite în scop comercial, chiar şi fără citarea fotografilor. [2]Mai sunt şi multe alte site-uri care oferă imagini gratuite şi care pot fi folosite în scopuri comerciale. Imaginile din această enciclopedie trebuie să fie însoţite de toate detaliile necesare (numele fotografului, data, licenţa, etc).

Decenţă, normalitate

Enciclopedie.info nu publică imagini sau filmuleţe cu conţinut sexual sau violent. Articolele legate de sex şi violenţă vor fi tratate într-un mod strict enciclopedic, decent şi fără detalii care ar putea avea un impact emoţional negativ. Foarte multe site-uri, inclusiv enorma majoritate a site-urilor de informare publică (televiziuni, ziare online), afişează conţinut sexual sau violent din considerente financiare. Enciclopedie.info a ales decenţa şi normalitatea. Imaginile şi filmuleţele din această enciclopedie pot fi vizualizate fără probleme de cititorii de toate vârstele, inclusiv de copii.

 

 

 

 

Imagini şi filmuleţe Imagini şi filmuleţe Imagini şi filmuleţe Imagini şi filmuleţe

Please follow and like us:

Note subsol:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.