Păsări din România partea a II-a

Păsări din România partea a II-a

Citare

Dacă vreţi să citaţi acest articol copiaţi textul de mai jos, adăugând la sfârşit data citării:

Enciclopedie.info, Păsări din România partea a II-a, http://www.enciclopedie.info/pasari-din-romania-partea-a-ii-a/, (data citării)

Păsări din România, partea I (A-E)

Galerie de imagini (81 imagini). Toate păsările sunt vii, în natură şi în stare de libertate (cu o excepţie- ierunca, care e fotografiată la o grădină zoologică)

Anthus campestris
Fâsă de câmp (Anthus campestris). Masculul este puţin mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Michele Lamberti. Data: 5 iulie 2013 . Locaţia: Maremma, Italia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Anthus pratensis, Meadow Pipit
Fâsă de luncă (Anthus pratensis), Meadow Pipit. Specie aproape ameninţată la nivel global. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Michele Lamberti. Data: 10 decembrie 2013. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Anthus spinoletta, Water Pipit, Rock Pipit
Fâsă de munte (Anthus spinoletta), Water Pipit. Autoare: Sandra. Data: 21 octombrie 2012. Locaţia: Plateau de Beille, Ariege, Midi-Pyrenees, Franţa. Licenţă: Creative Commons Attribution 2.0 Generic
Anthus trivialis, Tree Pipit
Fâsă de pădure (Anthus trivialis), Tree Pipit. Autor: Darren Bellerby. Data: 9 august 2014. Locaţia: Bourgogne, Franţa. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Anthus cervinus, Red-throated Pipit
Fâsă roşiatică (Anthus cervinus), Red-throated Pipit. Autor: Andreas Trepte . Data: 30 iunie 2011. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic
Phasianus colchicus, Common Pheasant
Fazan comun (Phasianus colchicus), Common Pheasant, mascul. Masculul şi femela arată diferit. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 25 mai 2014 . Locaţia:
Onnerod, Gothenburg, Vastra Gotaland, Suedia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Phasianus colchicus, Common Pheasant
Fazan comun (Phasianus colchicus), Common Pheasant, femelă. Masculul şi femela arată diferit. Autor: Thermos. Data: 26 aprilie 2009. Locaţia: lângă Vanhankaupunginlahti, Finlanda. Licenţă: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Mergus merganser cuplu, Common Merganser, Goosander
Ferestraş mare (Mergus merganser), Common Merganser, cuplu. Autor: HBD. Data: 14 martie 2006. Licenţă: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Mergellus albellus, Smew
Ferestraş mic (Mergellus albellus), Smew, mascul. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 31 martie 2013. Locaţia: Falkenberg, Halland, Suedia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Mergus serrator cuplu, Red-breasted Merganser
Ferestraş moţat (Mergus serrator), Red-breasted Merganser, cuplu. Autor: Andreas Trepte. Data: 4 iunie 2005. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic.
Chloris chloris mascul, European Greenfinch
Florinte (Chloris chloris), European Greenfinch), mascul. Masculul are un galben mai aprins pe pene comparativ cu femela. Autor: Francis C. Franklin. Data:13 martie 2014. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Chloris chloris femelă, European Greenfinch, Carduelis chloris
Florinte (Chloris chloris) European Greenfinch, femelă. Femela are un galben mai stins pe pene comparativ cu masculul. Autor: Andreas Trepte. Data: 20 martie. 2009. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic.
Tringa totanus, Common Redshank, Redshank
Fluierar cu picioare roşii (Tringa totanus), Common Redshank. Femela este puţin mai mare decât masculul, în rest sunt asemănători. Autor: Juan Emilio. Data: 13 octombrie 2013. Licenţă: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0). Sursa: Flickr.
Tringa nebularia, Common Greenshank, Greenshank
Fluierar cu picioare verzi (Tringa nebularia), Common Greenshank, cuplu. Autor: Alnus. Locaţia: Dayuan, Taiwan. Licenţă: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Calidris subruficollis, Buff-breasted Sandpiper
Fluierar cu piept gălbui (Calidris subruficollis), Buff-breasted Sandpiper. Autor: Tim Lenz. Data: 12 septembrie 2010 . Locaţia: Montezuma, New York, Statele Unite ale Americii. Licenţă: Creative Commons Attribution 2.0 Generic. Sursa: Flickr.
Tringa stagnatilis, Marsh Sandpiper
Fluierar de lac (Tringa stagnatilis), Marsh Sandpiper, cuplu. Autor: Mike Prince. Data: 6 ianuarie 2015. Locaţia: . Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Tringa glareola cuplu, Wood Sandpiper
Fluierar de mlaştină (Tringa glareola), Wood Sandpiper, cuplu. Autor: Michele Lamberti. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Actitis hypoleucos cuplu, Common Sandpiper
Fluierar de munte (Actitis hypoleucos), Common Sandpiper, cuplu. Autor: Rickard Holgersson. Data: 23 mai 2017. Licenţă: Domeniul Public. Sursa: Flickr.
Tringa ochropus, Green Sandpiper
Fluierar de zăvoi (Tringa ochropus), Green Sandpiper, cuplu. Autor: Philippe Garcelon. Data: 18 aprilie 2014. Licenţă: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0). Sursa: Flickr.
Tringa erythropus cuplu, Spotted Redshank
Fluierar negru (Tringa erythropus), Spotted Redshank, cuplu. Penaj de vară. Autor: Alpsdake. Data: 6 mai 2014 . Locaţia: Aichi Prefecture, Japonia. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.
Xenus cinereus, Terek Sandpiper
Fluierar sur (Xenus cinereus), Terek Sandpiper. Specie foarte rară în România. Femela este puţin mai mare decât masculul. Autor: Ron Knight. Data: 1 iunie 2014 . Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Tichodroma muraria, Wallcreeper
Fluturaş de stâncă (Tichodroma muraria), Wallcreeper. Autor: Kookaburra 81 . Data: 22 August 2014. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.
Loxia curvirostra, Red Crossbill
Forfecuţă Loxia curvirostra, Red Crossbill, mascul. Autor: Ashley Tubbs. Data: 6 martie 2015. Locaţia: Northern CO. Licenţă: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0). Sursa: Flickr.
Loxia curvirostra, Red Crossbill
Forfecuţă (Loxia curvirostra), Red Crossbill, femelă. Autor: http://www.naturespicsonline.com/. Data: June 2006. Locaţia: Deschutes National Forest, Near Fort Rock, Oregon, Statele Unite ale Americii . Licenţă: Domeniul Public. Sursa: http://www.naturespicsonline.com/
Iduna pallida, Olivaceous Warbler, Eastern Olivaceous Warbler
Frunzăriţă cenuşie (Iduna pallida), Olivaceous Warbler. Autor: Medenica Ivan. Data: 28 mai 2017. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.
Hippolais icterina, Icterine Warbler
Frunzăriţă galbenă (Hippolais icterina), Icterine Warbler. Autor: Ron Knight. Data: 1 iunie 2014. Locaţia: Belarus. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Calidris alpina
Fugaci de ţărm (Calidris alpina), Dunlin. Penaj de vară. Culorile masculului sunt mai vii decât ale femelei, în rest sunt asemănători. Autor: Mdf. Data: mai 2006. Locaţia: Hillman Marsh (lângă Point Pelee), Canada. Licenţă: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Calidris canutus, Red Knot
Fugaci mare (Calidris canutus), Red Knot, cuplu. Autor: Andrea Westmoreland. Data: 28 august 2011 . Locaţia: Ponce Inlet, Smyrna Dunes Park, New Smyrna Beach, Volusia County, Florida, Statele Unite ale Americii. Licenţă: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0). Sursa: Flickr.
Calidris minuta, Little Stint
Fugaci mic (Calidris minuta), Little Stint, cuplu. Autor: Ron Knight. Data: 17 septembrie. Locaţia: Arlington Reservoir, Anglia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Calidris melanotos, Pectoral Sandpiper
Fugaci pătat (Calidris melanotos), Pectoral Sandpiper. Autor: Andrew Cannizzaro. Data: 17 septembrie 2016. Locaţia: East Fork State Park, Bethel, Ohio, Statele Unite ale Americii. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Calidris temminckii
Fugaci pitic (Calidris temminckii), Temminck’s Stint. Autor: Andreas Trepte. Data: 5 iunie 2011. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic.
Calidris ferruginea cuplu, Curlew Sandpiper
Fugaci roşcat (Calidris ferruginea), Curlew Sandpiper, cuplu. Specie aproape ameninţată. Autor: Michele Lamberti. Data: 18 iunie 2014. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Milvus migrans
Gaie neagră, Milvus migrans, Black Kite. Specie rară în România. Femela este puţin mai mare decât masculul. Autor: DirkHoffmann. Data: 14 iulie 2017. Locaţia: insula Oléron, Franţa. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.
Milvus milvus, Red Kite
Gaie roşie (Milvus milvus), Red Kite. Specie foarte rară în România. Specie aproape ameninţată. Femela este puţin mai mare decât masculul, în rest sunt asemănători. Autor: Frank Vassen. Data: 16 octombrie 2008. Locaţia: Meyerode, Belgia. Licenţă: Creative Commons Attribution 2.0 Generic. Sursa: Flickr.
Gallinula chloropus, Common Moorhen
Găinuşă de baltă (Gallinula chloropus), Common Moorhen, cuplu. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 7 aprilie 2007. Locaţia: Slottsskogen, Gothenburg, Vastra Gotaland, Suedia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Garrulus glandarius, Eurasian Jay
Gaiţe (Garrulus glandarius), Eurasian Jay, familie. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Åsa Berndtsson. Data: 27 iunie 2015 . Locaţia: Bollebygd, Kleven, Suedia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Anser albifrons, Greater White-fronted Goose
Gârliţă mare (Anser albifrons), Greater White-fronted Goose, cuplu. Autor: Frebeck . Data: 27 mai 2014. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported. Sursa: Flickr.
Anser erythropus, Lesser White-fronted Goose
Gârliţă mică (Anser erythropus, Lesser White-fronted Goose), cuplu. Specie rară în România. Specie vulnerabilă la nivel global. Autor: Hans Norelius. Data: 12 aprilie 2017. Locaţia: Linkoping, Ostergotland, Suedia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Branta leucopsis, Barnacle Goose
Gâscă călugăriţă (Branta leucopsis, Barnacle Goose) familie. Autor: Bengt Nyman. Data: 2 iunie 2016. Locaţia: Per Brahes Väg, Stockholm, Suedia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Anser brachyrhynchus, Pink-footed Goose
Gâsca cu cioc scurt (Anser brachyrhynchus), Pink-footed Goose, cuplu. Autor: MPF. Data: 31 octombrie 2009 . Locaţia: Holywell Pond, Northumberland, Anglia. Licenţă: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Branta ruficollis, Red-breasted Goose
Gâscă cu gât roşu (Branta ruficollis), Red-breasted Goose. Autor: Art G. Data: 3 ianuarie 2008. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Anser indicus
Gâscă de India (Anser indicus), Bar-headed Goose, familie. Autor: Ton Koops (= user Ajkoops). Data: 11 iunie 2007. Locaţia: Hoogekampse Plas în De Bilt, Olanda. Licenţă: Domeniul Public.
Anser fabalis
Gâşte de semănătură (Anser fabalis), Bean Goose. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 31 martie 2013. Locaţia: Falkenberg, Halland, Suedia. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Anser anser, Greylag Goose
Gâscă de vară (Anser anser), Greylag Goose, cuplu. Autor: André Karwath. Data: 17 iulie 2005. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic.
Anser caerulescens, Snow Goose
Gâscă de zăpadă (Anser caerulescens), Snow Goose, cuplu. Autor: Cephas. Data: 1 mai 2010. Locaţia: Cap Tourmente National Wildlife Area, Quebec, Canada. Licenţă: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic.
Alopochen aegyptiacus, Egyptian Goose
Gâscă egipteană, Alopochen aegyptiacus, Egyptian Goose, familie. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: 4028mdk09. Data: 23 mai 2010 . Locaţia: Heidelberg, Baden-Württemberg, Germania. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Branta bernicla, Brent Goose, Brant, Brant Goose
Gâscă neagră (Branta bernicla), Brent Goose, cuplu. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: A. Drauglis. Data: 25 martie 2009. Locaţia: Lincoln Harbor, Weehawken, New Jersey, Statele Unite ale Americii. Licenţă: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0).
Picus canus, Grey-headed Woodpecker, Grey-faced Woodpecker
Ghionoaie sură (Picus canus), Grey-headed Woodpecker, mascul. Masculul are o pată roşie pe frunte, spre deosebire de femelă. Autor: Frank Vassen. Data: 26 mai 2010. Locaţia:Białowieża, Polonia . Licenţă: Creative Commons Attribution 2.0 Generic. Sursa: Flickr.
Picus viridis, Eurasian Green Woodpecker, European Green Woodpecker, Green Woodpecker
Ghionoaie verde (Picus viridis), Eurasian Green Woodpecker. Autor: Aardwolf6886. Data: 7 octombrie 2016. Licenţă: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0). Sursa: Flickr.
Oriolus oriolus, Eurasian Golden Oriole
Grangur (Oriolus oriolus), Eurasian Golden Oriole, mascul. Autor: Kookaburra 81. Data: 30 iulie 2013. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.
Oriolus oriolus, Eurasian Golden Oriole
Grangur (Oriolus oriolus, Eurasian Golden Oriole) femelă. Autor: Paco Gómez. Data: 26 iulie 2006. Locaţia: Ayódar, Valencia, Spain. Licenţă: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0).
Sturnus vulgaris, Common Starling, European Starling, Starling
Grauri (Sturnus vulgaris), Common Starling. Autor: Daniel Plazanet (Daplaza). Data: August 2006. Locaţia: Volendam (Olanda). Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic.
Locustella luscinioides, Savi's Warbler
Greluşel de stuf, Locustella luscinioides, Savi’s Warbler. Autor: Ron Knight. Data: 1 iunie 2014. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Locustella fluviatilis, River Warbler, Eurasian River Warbler
Greluşel de zăvoi (Locustella fluviatilis), River Warbler, Eurasian River Warbler. Autor: F. C. Robiller/naturlichter.de. Data: mai 2009. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Locustella naevia, Common Grasshopper Warbler, Grasshopper Warbler
Greluşel pătat (Locustella naevia), Common Grasshopper Warbler. Autor: Stefan Hage, Birds.se. Data: 12 mai 2007. Licenţă: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Streptopelia decaocto, Eurasian Collared-dove, Collared Dove
Guguştiuc (Streptopelia decaocto), Eurasian Collared-dove, cuplu. Autor: Pauly. Data: 27 iunie 2011. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Streptopelia decaocto, Eurasian Collared-dove, Collared Dove
Guguştiuc (Streptopelia decaocto), Eurasian Collared-dove, juvenil. Autor: Vladimir Maftei. Data: 15.05.2013. Locaţia: Bucureşti. Licenţa: Toate drepturile rezervate.
Cyanecula svecica, Bluethroat
Guşă vânătă (Cyanecula svecica, Bluethroat), mascul. Doar masculul are pata albastră pe guşă. Autor: Frebeck. Data: 12 mai 2014. Licenţă: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Neophron percnopterus
Hoitar (Neophron percnopterus), Egyptian Vulture. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Paco Gómez. Data: 17 iunie 2014. Locaţia: Titaguas, Valencia, Spania. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0. Sursa: Flickr.
Strix uralensis
Huhurez mare (Strix uralensis), Ural Owl. Specie rară în România. Femela este semnificativ mai mare decât masculul, iar în rest sunt asemănători. Autor: Serge Serebro, Vitebsk Popular News. Data:2.03 2011. Locaţia: Vitebsk, Belarus. Licenţa:Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported. GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts.
Strix aluco, Tawny Owl
Huhurez mic (Strix aluco), Tawny Owl. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Bohuš Číčel. Data:14 aprilie 2009. Locaţia: Herálec, Cehia. Licenţa:GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts. Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.
Bonasa bonasia, Hazel Grouse
Ieruncă (Bonasa bonasia), Hazel Grouse. Specie rară în România. Spre deosebire de femelă, masculul are o pată neagră sub bărbie. În rest sunt asemănători. Autor: Peter von Bagh. Data: 20 aprilie 2014. Licenţa:Public Domain Mark 1.0. Sursa: Flickr.
Bonasa bonasia, Hazel Grouse
Ieruncă (Bonasa bonasia), Hazel Grouse, mascul. Specie rară în România. Autor: Wilfried Berns. Locaţia: Opelzoo-Königstein/Kronstein. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Germany license.
Carduelis flammea, Redpoll, Common Redpoll mascul
Inăriţă (Carduelis flammea), Redpoll, Common Redpoll, mascul. Specie rară în România. Autor: Jyrki Salmi. Data:.16 January 2013. Locaţia:Kotka, Finlanda. Licenţa:Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license. Sursa: Flickr
Carduelis flammea, Redpoll, Common Redpoll femelă
Inăriţă (Carduelis flammea), Redpoll, Common Redpoll femelă. Specie rară în România. Autor: Nick Goodrum. Data: 25 martie 2017. Locaţia: Norfolk, Anglia. Licenţa:Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Linaria flavirostris, Carduelis flavirostris, Twite
Inăriţă cu cioc galben (Linaria flavirostris), Carduelis flavirostris, Twite. Specie rară în România. Autor: Hans Norelius. Data: 27 februarie 2018. Locaţia: Vinterhämpling, Uppsala, Uppland, Finlanda. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Acrocephalus agricola, Paddyfield Warbler
Lăcar cafeniu (Acrocephalus agricola), Paddyfield Warbler. Autor: MaaKphotography. Data:29 ianuarie 2017. Locaţia:Kenjar Mangalore-Karnataka, India. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
Acrocephalus palustris, Marsh Warbler
Lăcar de mlaştină (Acrocephalus palustris), Marsh Warbler. Autor: Ken Billington. Data:14 decembrie 2010. Locaţia: Rheinspitz, Vorarlberg, Austria. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.
Acrocephalus paludicola, Aquatic Warbler
Lăcar de pipirig (Acrocephalus paludicola), Aquatic Warbler. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Ron Knight. Data: 1 iunie 2014. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0).
Acrocephalus scirpaceus, Common Reed-warbler
Lăcar de stuf (Acrocephalus scirpaceus), Common Reed-warbler. Autor: Vince Smith. Data: 15 mai 2007. Locaţia:Torralba de Calatrava, Castille la Mancha, Spania. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Acrocephalus scirpaceus, Common Reed-warbler
Lăcar de stuf 2 (Acrocephalus scirpaceus), Common Reed-warbler. Autor:. Data: Michael Sveikutis. Locaţia: North Norfolk, Anglia. Licenţa: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0). Sursa: Flickr.
Acrocephalus arundinaceus, Great Reed-warbler
Lăcar mare (Acrocephalus arundinaceus), Great Reed-warbler. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Andreas Trepte. Data: 8 iunie 2014. Locaţia:. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic.
Acrocephalus schoenobaenus, Sedge Warbler
Lăcar mic (Acrocephalus schoenobaenus), Sedge Warbler. Autor: Marek Szczepanek. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts. Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Acrocephalus dumetorum, Blyth's Reed-warbler
Lăcar nordic (Acrocephalus dumetorum), Blyth’s Reed-warbler. Autor: Hans Norelius. Data: 17 iunie 2017. Locaţia:Busksångare, Ytterberg, Härjedalen, Suedia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Pastor roseus, Sturnus roseus, Rosy Starling, Rose-coloured Starling
Lăcustar (Pastor roseus, Sturnus roseus), Rosy Starling. Autor: Ron Knight. Data: 18 mai 2011. Locaţia: între Almaty şi Sorbaluk Lake, Kazakhstan. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Delichon urbicum (Northern House Martin)
Lăstun de casă (Delichon urbicum), Northern House Martin. Autor: Jean-Jacques Boujot. Data: 18 iulie 2010. Locaţia:Carrousel du Louvre, Paris, Franţa. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0). Sursa: Flickr.
Riparia riparia (Collared Sand Martin)
Lăstun de mal (Riparia riparia), Collared Sand Martin. Autor: Michael Sveikutis. Data: 6 mai 2011. Locaţia: Potamia Valley Lesvos, Grecia. Licenţa: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0. Sursa: Flickr.
Ptyonoprogne rupestris (Eurasian Crag Martin)
Lăstun de stâncă (Ptyonoprogne rupestris), Eurasian Crag Martin. Autor: Dirk-Jan van Roest. Data: 19 iunie 2015. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr.
Cygnus olor, Mute Swan
Lebădă de vară (Cygnus olor), Mute Swan, mascul. Masculul este puţin mai mare decât femela şi are o proeminenţă neagră pe cioc. Autor: Vladimir Maftei. Data: 28.05.2014. Locaţia: Bucureşti. Licenţa: Toate drepturile rezervate.
Cygnus olor, Mute Swan
Lebădă de vară (Cygnus olor), Mute Swan, juvenil. Autor: Vladimir Maftei. Data: 25.08.2016. Locaţia: Bucureşti. Licenţa: Toate drepturile rezervate.
Cygnus atratus, Black Swan
Lebădă neagră (Cygnus atratus), Black Swan. Femela este puţin mai mică şi are ciocul puţin mai lat decât masculul. Autor: Vladimir Maftei. Data: 19.07.2010. Locaţia: Bucureşti. Licenţa: Toate drepturile rezervate.

Bibliografie

Flickr, https://www.flickr.com/

Pixabay, https://pixabay.com/

Societatea Ornitologică Română, Specii de păsări din România, http://pasaridinromania.sor.ro/specii

The IUCN Red List of Threatened Species, http://www.iucnredlist.org/

Articole înrudite

Păsări din România partea I (A-E)

România

 

Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a  Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a Păsări din România partea a II-a

 

Lasă un răspuns