Păsări din România, partea I (A-E)

Păsări din România, partea I (A-E)

Citare

Dacă vreţi să citaţi acest articol copiaţi textul de mai jos, adăugând la sfârşit data citării:

Enciclopedie.info, Păsări din România, partea I (A-E), http://www.enciclopedie.info/pasari-din-romania-partea-i-a-e , (data citării)

Păsări din România partea a II-a

În lume

În lume există 9159 de specii de păsări după taxonomia tradiţională şi 18 043 specii după noua taxonomie.[1]

România

Păsări din România, partea I (A-E): 124 imagini, 111 specii, masculi şi femele (uneori în aceeaşi imagine-22 imagini), păsări adulte în aproape toate cazurile. Sunt indicate şi trăsăturile distinctive fizice ale masculilor şi femelelor.  Imaginile sunt ale unor păsări vii, aflate în natură, în libertate. Ordinea este alfabetică, în funcţie de denumirea comună în română. Denumirea ştiinţifică şi denumirea în engleză sunt incluse.

Specii în pericol la nivel global: acvila de stepă

Specii vulnerabile la nivel global: acvila ţipătoare mare, corcodel de iarnă

Specii aproape ameninţate la nivel global: becaţină mare, ciovlică negrie, culic mare, eider, erete alb

Specii foarte rare în România: alcă pitică asiatică, cresteţ mic, cuc pestriţ, cufundar mare, drepnea palidă

Specii rare în România: acvila de câmp, acvila mică, buhai de baltă, cocoş de mesteacăn, cresteţ cenuşiu, cresteţ pestriţ, cufundar mic, cufundar polar

Galerie de imagini cu explicaţii

 

Aquila heliaca, Păsări din România, partea I (A-E)
Acvilă de câmp (Aquila heliaca),  Eastern Imperial Eagle, tânără. Juvenil care trece la penajul de adult. Specie rară în România. Specie vulnerabilă pe plan global.  Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Sumeet Moghe. Data: 1 December 2013. Locaţia: Little Rann of Kutch. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Aquila heliaca
Acvilă de câmp (Aquila heliaca), Eastern Imperial Eagle, juvenilă. Specie rară în România. Specie vulnerabilă pe plan global. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Koshy Koshy. Data: 5 martie 2016. Locaţia: Jor-Bir Vulture Conservation, Rajasthan (India). Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Aquila chrysaetos
Acvila de munte (Aquila chrysaetos), Golden Eagle. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Juan Lacruz. Data: 14 ianuarie 2012. Locaţia: La Cañada, Ávila, Spain. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution 3.0 Unported
Aquila nipalensis
Acvilă de stepă (Aquila nipalensis), Steppe Eagle. Specie în pericol la nivel global. Autor: gkrishna63. Data: 17 martie 2013. Locaţia: lângă Kathgodam, Uttarakhand, India. Licenţa: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)
Aquila pennata
Acvilă mică (Aquila pennata), Booted Eagle. Specie rară în România. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Juan Lacruz. Data: 1 octombrie 2010. Locaţia: Avila, Spain. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International, 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic.
Aquila fasciata, Bonelli's Eagle, Păsări din România, partea I (A-E)
Acvilă porumbacă (Aquila fasciata), Bonelli’s Eagle. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Michael Sveikutis. Data: 8 octombrie 2015. Locaţia: Vale Santo Sagres Portugal. Licenţa: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0) . Sursa: Flickr
Aquila clanga
Acvilă ţipătoare mare (Aquila clanga), Greater Spotted Eagle. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Koshy Koshy. Data: 14 octombrie 2014. Locaţia: Tal Chapar Wildlife Sanctuary (India). Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Aquila clanga
Acvilă ţipătoare mare (Aquila clanga), Greater Spotted Eagle . Specie vulnerabilă la nivel global. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Matthew Smith. Data: 11 august 2011. Locaţia: Lake Nakuru National Park, Kenya. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Aquila pomarina
Acvilă ţipătoare mică (Aquila pomarina, Clanga pomarina), Lesser Spotted Eagle Femela este mai mare decât masculul. Autor: Artur Mikołajewski. Data: 01.05.2007. Locaţia: Lasy Janowskie, Poland. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Brachyramphus perdix
Alcă pitică asiatică (Brachyramphus perdix), Long-billed Murrelet. Specie foarte rară în România. Specie aproape ameninţată la nivel global. Penaj de iarnă. Autor: MPF. Data: 14 November 2006. Locaţia: Dawlish, Devon, UK. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Nucifraga caryocatactes
Alunar (Nucifraga caryocatactes), Northern Nutcracker. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: MurrayBHenson. Data: 7 octombrie 2007. Locaţia: lângă Morskie Oko, în Parcul Naţional Tatras, Polonia. Licenţa: Domeniul Public
Regulus regulus
Auşel cu cap galben (Regulus regulus), Goldcrest. Masculul are o coroană galben-portocalie, mărginită de dungi negre, iar femela are o coroană portocalie cu negru. Autor: Albins. Data: 25 March 2008. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic
Regulus ignicapilla, Common Firecrest, Firecrest
Auşel sprâncenat (Regulus ignicapilla), Common Firecrest. Masculul are pe creştet o dungă neagră cu portocaliu la mijloc şi o sprânceană albă cu o dungă neagră lângă ea. Autor: Mike Prince. Data: 5 februarie 2006. Locaţia: Church Norton, Anglia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Ciconia ciconia
Familie de berze albe (Ciconia ciconia), White Stork. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Mindaugas Urbonas. Data: 19 iulie 2007. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic
Ciconia nigra
Barză neagră (Ciconia nigra), Black Stork. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Frank Vassen. Data: 11 aprilie 2015. Locaţia: Skala Kallonis, Lesvos, Grecia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Calidris pugnax, Ruff cuplu
Bătăuş cuplu (Calidris pugnax), Ruff. Femela este maro şi are pete negre mari pe spate. Masculul are un penaj foarte variabil. Autor: Derek Keats. Data: 3 September 2016. Locaţia: Marievale Nature Reserve, Gauteng, Africa de Sud. Licenţa: Creative Commons Attribution 2.0 Generic
Gallinago gallinago
Becaţină comună (Gallinago gallinago), Common Snipe. Femela are ciocul puţin mai lung decât masculul, în rest sunt asemănători. Autor: Jason Thompson. Data: 25 august 2012. Locaţia: Titchfield Haven Nature Reserve, Calshot Castle, Anglia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Gallinago media
Becaţină mare (Gallinago media), Great Snipe. Specie aproape ameninţată pe plan global. Femela este mai mare decât masculul, iar masculul are coada mai lungă. Autor: Rickard Holgersson. Data: 26 mai 2017. Locaţia: Suedia. Licenţa: Domeniul Public. Sursa: Flickr
Lymnocryptes minimus
Becaţină mică (Lymnocryptes minimus), Jack Snipe. Masculul este semnificativ mai mare decât femela. Autor: Dûrzan Cîrano. Data: 11 februarie 2011. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Remiz pendulinus, Eurasian Penduline-tit
Boicuş (Remiz pendulinus), Eurasian Penduline-tit. La femelă masca de la ochi este mai lipsită de culoare, în rest sunt asemănători. Autor: Marek Szczepanek. Data: 29 martie 2005. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Coccothraustes coccothraustes
Botgros (Coccothraustes coccothraustes), Hawfinch. Coloritul masculului este mai intens decât cel al femelei, aripile secundare la mascul sunt negre, iar la femelă gri; pieptul la mascul este maro, iar femela are striaţii punctiforme maro pe laterale, iar pieptul este bej albicios. Autor: xulescu_g. Data: 22 martie 2014. Locaţia: Herman, Braşov, România. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0) . Sursa: Flickr. Detalii: nu are taguri, luată direct din galeria autorului
Prunella modularis
Brumăriţă de pădure (Prunella modularis), Dunnock. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Paco Gómez. Data: 29 ianuarie 2010. Locaţia: Ayodar, Valencia, Spain. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Prunella collaris
Brumăriţă de stâncă (Prunella collaris), Alpine Accentor. Masculul are coloritul mai intens decât cel al femelei. Autor: Paco Gómez. Data: 22 ianuarie 2009. Locaţia: Espadilla, Valencia, Spain. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0) . Sursa: Flickr
Botaurus stellaris
Buhai de baltă (Botaurus stellaris), Eurasian Bittern. Specie rară în România. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Roger Hatcliffe. Data: 13 noiembrie 3013. Locaţia: Barton- upon- Humber, Lincolnshire, Anglia. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0). Sursa: Flickr
Bubo bubo
Buhă (Bubo bubo), Eurasian Eagle-owl. Femela este mai mare decât masculul, în rest sunt asemănători. Autor: Piotr_J (Kamil). Locaţia: Polonia. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts.;Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Tadorna tadorna
Călifar alb (Tadorna tadorna), Common Shelduck. Masculul şi femela sunt asemănători, însă masculul posedă un cucui între baza ciocului şi frunte în sezonul de vară. Autor: óskar elías sigurðsson. Data: 13 mai 2013. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) . Sursa: Flickr
Tadorna ferruginea
Călifar roşu (Tadorna ferruginea), Ruddy Shelduck, cuplu. Masculul este cel din dreapta, care are o bandă neagră la gât. Autor: Michael Gäbler. Data: 8 noiembrie 2009. Licenţa: Creative Commons Attribution 3.0 Unported
Serinus serinus
Cănăraş (Serinus serinus), European Serin, cuplu. Masculul este cel care are penajul mai galben, deci este cel din dreapta. Autor: Oldiefan. Licenţa: Domeniul Public. Sursa: Pixabay.
Linaria cannabina
Cânepar (Linaria cannabina), Common Linnet. Autor: Rob Zweers. Data: 28 iunie 2014. Locaţia: Oosterbeek, Guelders, Netherlands. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Jynx torquilla
Capîntortură (Jynx torquilla). Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Arnstein Rønning. Data: 12 august 2010. Locaţia: Mandal, Norvegia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Caprimulgus europaeus
Caprimulg (Caprimulgus europaeus). Masculul se distinge de femelă prin punctele albe de pe aripile primare şi prin vârfurile albe ale penelor cozii. Autor: Andrzej Łuczak. Data: 14 septembrie 2009. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution 3.0 Unported
Rallus aquaticus
Cârstel de baltă (Rallus aquaticus), Western Water Rail. Masculul este mai mare decât femela. Autor: Michael Sveikutis. Data: 16 martie 2012. Locaţia: Sculthorpe Moor, Norfolk, Anglia. Licenţa: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)
Sterna hirundo
Familie de chire de baltă (Sterna hirundo), Common Tern. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Lukasz Lukasik. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts.; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Sternula albifrons
Chiră mică (Sternula albifrons), Little Tern. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Heather Paul. Data: 22 octombrie 2012. Locaţia: Pinellas, Florida, Statele Unite. Licenţa: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)
Sterna paradisaea
Cuplu de chire polare (Sterna paradisaea), Arctic Tern. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: 127071. Licenţa: Domeniul Public. Sursa: Pixabay
Thalasseus sandvicensis, Sandwich Tern
Chiră de mare (Thalasseus sandvicensis), Sandwich Tern. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Ferran Pestaña. Data: 10 noiembrie 2007. Locaţia: Delta Llobregat, Barcelona, Spania. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
Chlidonias leucopterus
Chirighiţă cu aripi albe (Chlidonias leucopterus), White-winged Tern. În sezonul de împerechere femelele sunt colorate într-un negru mai stins decât masculii, având un ton general gri pe corp. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 30 mai 2014. Locaţia: Farlov, Skane, Suedia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Chlidonias hybrida, Whiskered Tern
Chirighiţă cu obraz alb (Chlidonias hybrida), Whiskered Tern. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Spre deosebire de celelalte chirighiţe, specia de faţă are ciocul roşu. Autor: Mike Prince. Data: 5 ianuarie 2015. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Chlidonias niger
Chirighiţă neagră (Chlidonias niger), Black Tern. Femela este mai gri şi are o coroană neagră mai stinsă decât masculul. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 30 mai 2014. Locaţia: Rinkaby, Skane, Suedia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Fringilla coelebs
Cintezoi (Fringilla coelebs), Common Chaffinch. Masculul este mai colorat decât femela. Autor: Andreas Trepte. Data: 21 mai 2011. Locaţia: Amoeneburg, Hesse, Germania. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Fringilla montifringilla
Cinteză de iarnă (Fringilla montifringilla), Brambling, mascul. Vara, masculul are capul negru, spatele negru-maroniu, aripile şi coada negre, umerii portocalii, pieptul pălind spre alb către abdomen şi târtiţă. Femela are capul maroniu spre negru şi pieptul portocaliu stins. Autor: Per Harald Olsen (Perhols). Data: 13 iulie 2006. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts.; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Corvus frugilegus
Cioară de semănătură (Corvus frugilegus), Rook. Masculul este puţin mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Andreas Trepte. Data: 13 aprilie 2012. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic.
Corvus corone cornix
Ciori grive (Corvus corone cornix), Hooded Crow. Masculul este mai mare decât femela. Autor: Vladimir Maftei. Data: 22.06.2013. Locaţia: Parcul Herăstrău, Bucureşti. Licenţa: Toate drepturile rezervate.
Dendrocopos leucotos
Ciocănitoare cu spate alb femelă (Dendrocopos leucotos), White-backed Woodpecker. Autor: Yves Hoebeke. Data: 16 mai 2015. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Dendrocopos syriacus
Ciocănitoare de grădină (Dendrocopos syriacus), Syrian Woodpecker, mascul. Masculul este colorat în roşu pe creştetul capului, iar femela în negru. Autor: Ivan Petrov. Data: 23 iunie 2003. Locaţia: Dobrich, Bulgaria. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Dendrocopos syriacus
Ciocănitoare de grădină (Dendrocopos syriacus), Syrian Woodpecker, femelă. Femela este colorată în negru pe creştetul capului, iar masculul în roşu. Autor: Vladimir Maftei. Data: 28.02.2013. Locaţia: Parcul Bordei, Bucureşti. Licenţa: Toate Drepturile Rezervate.
Picoides tridactylus
Ciocănitoare de munte (Picoides tridactylus),  Three-toed Woodpecker, mascul. Masculul, puţin mai mare decât femela, este colorat în galben pe creştetul capului, iar femela în negru cu puncte albe. Autor: Ron Knight. Data: 1 iunie 2014. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Picoides tridactylus
Ciocănitoare de munte (Picoides tridactylus),  Three-toed Woodpecker, femelă. Femela este colorată în negru cu puncte albe pe creştetul capului, iar masculul în galben. Autor: Janno Kusman. Data: 5 iunie 2013. Locaţia: Nomme, Harju County, Estonia. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Dendrocopos medius, Leiopicus medius, Middle Spotted Woodpecker
Ciocănitoare de stejar (Dendrocopos medius), Middle Spotted Woodpecker, mascul. Este cu 40% mai mare decât ciocănitoarea pestriţă mică şi cu 15% mai mică decât ciocănitoarea pestriţă mare. Autor: Tatters. Data: 18 martie 2011. Locaţia: Krasnoarmeyskaya Sloboda, Saratov, Saratov Oblast, Rusia. Licenţa:Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Dryocopus martius
Ciocănitoare neagră (Dryocopus martius), Black Woodpecker, mascul. Masculul are tot creştetul capului roşu, pe când femela are doar o pată roşie în spatele creştetelui capului. Autor: xulescu_g. Data: 26 aprilie 2015. Locaţia: Sânpetru, Braşov. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Dendrocopos major
Ciocănitori pestriţe mari (Dendrocopos major) (femelă stânga şi juvenil dreapta), Great Spotted Woodpecker. Masculul adult are o pată roşie în spatele creştetului capului, iar femela adultă este neagră. Juvenilii de ambele sexe sunt coloraţi în roşu în creştetul capului. Autor: Smudge 9000. Data: 14 iunie 2016. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Dendrocopos minor, Dryobates minor, Lesser Spotted Woodpecker
Ciocănitoare pestriţă mică (Dendrocopos minor), Lesser Spotted Woodpecker, mascul. Masculul are creştetul roşu, iar femela alb. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 25 mai 2008. Locaţia: Skalldalen, Gothenburg, Vastra Gotaland, Suedia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Dendrocopos minor, Dryobates minor, Lesser Spotted Woodpecker femelă
Ciocănitoare pestriţă mică (Dendrocopos minor), Lesser Spotted Woodpecker, femelă. Autor: Jevgēnijs Šlihto. Data: 29 martie 2016. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) . Sursa: Flickr
Galerida cristata, Crested Lark
Ciocârlan (Galerida cristata), Crested Lark. Masculul se deosebeşte de femelă prin mărimea puţin mai mare şi prin creasta mai mare. Autor: Koshy Koshy. Data: 22 aprilie 2012. Locaţia: Dadri, India. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Melanocorypha leucoptera, Alauda leucoptera, White-winged Lark
Ciocârlie cu aripi albe (Melanocorypha leucoptera), Alauda leucoptera, White-winged Lark. Masculul este puţin mai mare decât femela. Autor: Francesco Veronesi. Data: 18 mai 2013. Locaţia: Kazakhtan. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
Melanocorypha calandra), Calandra Lark
Ciocârlie de Bărăgan (Melanocorypha calandra), Calandra Lark. Masculul are petele negre de pe gât mai evidenţiate decât femela. Autor: Dûrzan Cîrano. Data: 17 aprilie 2011. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Alauda arvensis, Eurasian Skylark, Skylark, Sky Lark
Ciocârlie de câmp (Alauda arvensis), Eurasian Skylark. Masculul este puţin mai mare decât femela. Autor: Dimitrisvetsikas1969. Licenţa: Domeniul Public. Sursa: Pixabay
Lullula arborea, Woodlark, Wood Lark
Ciocârlie de pădure (Lullula arborea), Woodlark, Wood Lark. Penajul este asemănător la ambele sexe. Se deosebeşte de celelalte ciocârlii prin benzile albe de deasupra ochilor care se unesc pe creştet. Autor: Ján Svetlík. Data: 14 mai 2011. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic. Sursa: Flickr
Calandrella brachydactyla, Greater Short-toed Lark
Ciocârlie de stol (Calandrella brachydactyla), Greater Short-toed Lark. Masculul este puţin mai mare decât femela. Autor: Michele Lamberti. Data: 22 mai 2016. Locaţia: Italia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Calandrella rufescens, Alaudala rufescens, Lesser Short-toed Lark
Ciocârlie mică (Calandrella rufescens), Alaudala rufescens, Lesser Short-toed Lark. Autor: Juan Emilio. Data: 13 aprilie 2013. Locaţia: Aguimes, Canary Islands, Spania. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Eremophila alpestris, Horned Lark, Shore Lark
Ciocârlie urecheată (Eremophila alpestris), Horned Lark. Masculul are un guler negru sub gât, pete negre la ochi, fruntea neagră ce se continuă cu două smocuri de pene negre care seamănă cu două urechi. Femela seamănă cu ciocârlia de câmp, ea având penajul maro deschis, dar fără petele negre de pe piept şi creasta mică. Autor: Don Faulkner. Data: 20 februarie 2013. Locaţia: Townville, South Carolina, Statele Unite. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Recurvirostra avosetta, Pied Avocet, Avocet
Cuplu de ciocîntors (Recurvirostra avosetta), Pied Avocet. Masculul are ciocul mai lung şi mai puţin curbat în sus în comparaţie cu femela. Autor: Derek Keats. Data: 29 august 2015. Locaţia:
Nigel, Gauteng, Africa de Sud. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Black-winged Pratincole
Ciovlică negrie (Glareola nordmanni), Black-winged Pratincole. Specie aproape ameninţată pe plan global. Masculul şi femela sunt foarte asemănători. Autor: Ron Knight. Data: 26 mai 2011. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) . Sursa: Flickr
Glareola pratincola, Collared Pratincole, Common Pratincole
Ciovlică ruginie (Glareola pratincola), Collared Pratincole. Ciocul masculului este roşu la bază şi este mai deschis la culoare decât cel al femelei. Autor: Steve Garvie. Data: 1 iulie 2012. Locaţia: Amboseli, Kenya. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Asio flammeus, Short-eared Owl
Ciuf de câmp (Asio flammeus), Short-eared Owl. Penajul masculului este mai deschis decât cel al femelei. Autor: Steve Garvie. Data: 28 martie 2009. Locaţia: Glen Devon, Breadalbane, Scoţia. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Asio otus, Northern Long-eared Owl
Ciuf de pădure (Asio otus), Northern Long-eared Owl. Femela este în general mai mare decât masculul. Autor: óskar elías sigurðsson. Data: 7 februarie 2012. Locaţia: Vestmannaeyjar, Islanda. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Surnia ulula, Northern Hawk-owl, Hawk Owl
Ciuhurez (Surnia ulula), Northern Hawk-owl, Hawk Owl. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Krzysztof Blachowiak. Data: 10 noiembrie 2013. Locaţia: Lutobrok-Folwark, Masovian, Polonia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Otus scops, Eurasian Scops-owl, Eurasian Scops Owl, European Scops Owl
Ciuş (Otus scops), Eurasian Scops Owl. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Bohuš Číčel. Data: 15 martie 2009. Locaţia: Herálec, Cehia. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Glaucidium passerinum, Eurasian Pygmy-owl, Eurasian Pygmy Owl, Eurasian Pygmy-Owl, Pygmy Owl
Ciuvică (Glaucidium passerinum), Eurasian Pygmy Owl. Femela este semnificativ mai mare decât masculul. Autor: vil.sandi. Data: 22 aprilie 2015. Licenţa: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0. Sursa: Flickr
Grus grus, Common Crane, Crane
Cocor (Grus grus), Common Crane. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Bengt Nyman. Data: 11 iunie 2017. Locaţia: Broknas, Vaxholm, Stockholm. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Grus virgo
Cocor mic (Grus virgo) cuplu. Masculul şi femela sunt asemănători. Masculul este puţin mai mare decât femela. Autor: администрация Волгоградской области. Data: 2000. Locaţia: regiunea Volgograd. Licenţa: Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported Licence and GNU Free Documentation License version 1.3. Sursa: www.volganet.ru.
Turdus pilaris, Fieldfare
Cocoşar (Turdus pilaris), Fieldfare. Femela are culori mai stinse şi este mai maro decât masculul, în rest sunt asemănători. Autor: hedera.baltica. Data: 10 aprilie 2017. Locaţia:
Wroclaw, Lower Silesia, Polonia. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0) . Sursa: Flickr.
Lyrurus tetrix, Black Grouse
Cocoş de mesteacăn (Lyrurus tetrix), Black Grouse, mascul. Specie rară în România. Autor: Steve Garvie. Data: 6 februarie 2009. Locaţia: Glen Quaich, Breadalbane, Scoţia. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Lyrurus tetrix, Black Grouse femelă
Cocoş de mesteacăn (Lyrurus tetrix), Black Grouse, femelă. Specie rară în România. Autor: Jniemenmaa. Data: 30 iunie 2005. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Tetrao urogallus, Western Capercaillie, Capercaillie
Cocoş de munte (Tetrao urogallus), Western Capercaillie, mascul. Autor: Peter von Bagh. Data: 18 martie 2009. Licenţa: Public Domain Mark 1.0. Sursa: Flickr
Tetrao urogallus, Western Capercaillie, Capercaillie
Cocoş de munte (Tetrao urogallus), Western Capercaillie, femelă. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 6 iunie 2015. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Haliaeetus albicilla, White-tailed Sea-eagle, Grey Sea Eagle
Codalb (Haliaeetus albicilla), White-tailed Sea-eagle. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Yathin. Data: 18 august 2012. Locaţia: Lofoten / Svolvær, Norvegia. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Motacilla alba, White Wagtail, Pied Wagtail
Codobatură albă (Motacilla alba), White Wagtail. Femela este mai gri decât masculul. Autor: xulescu_g. Data: 5 iunie 2016. Locaţia: Şinca Veche, Braşov, România. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Motacilla citreola, Citrine Wagtail
Codobatură cu cap galben (Motacilla citreola), Citrine Wagtail, femelă. Masculul are capul galben, partea din spate a capului neagră. spatele gri şi două dungi albe late pe aripi. Femela are maro-cenuşiu şi galben pe obraji. Autor: Kaippally. Data: 12.10.2006. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported; Creative Commons Attribution 2.5 Generic
Motacilla cinerea, Grey Wagtail
Codobatură de munte (Motacilla cinerea), Grey Wagtail. Autor: Luc Viatour. Data: 11 ianuarie 2009. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
Motacilla flava feldegg mascul
Codobatură galbenă cu capul negru (Motacilla flava feldegg), Black-headed Wagtail, mascul. Autor: Dûrzan cîrano. Data: 06.05.2010. Locaţia: Kurdistan. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Motacilla flava feldegg, Black-headed Wagtail
Codobatură galbenă cu capul negru (Motacilla flava feldegg), Black-headed Wagtail femelă. Autor: Andreas Trepte. Data: 11 aprilie 2009. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic
Motacilla flava flava
Codobatură galbenă cu capul gri albăstrui (Motacilla flava flava). Autoare: Ekaterina Chernetsova (Papchinskaya). Data: 30 aprilie 2014. Licenţă: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Phoenicurus ochruros, Black Redstart mascul
Codroş de munte (Phoenicurus ochruros), Black Redstart, mascul. Masculul are penajul negru-gri în părţile superioare şi pieptul negru, târtiţa şi coada fiind portocalii. Femela are culoarea gri-maronie, târtiţa şi coada fiind portocalii. Autor: Stefan-Xp. Data: mai 2006. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Phoenicurus ochruros, Black Redstart femelă
Codroş de munte (Phoenicurus ochruros), Black Redstart, femelă. Masculul are penajul negru-gri în părţile superioare şi pieptul negru, târtiţa şi coada fiind portocalii. Femela are culoarea gri-maronie, târtiţa şi coada fiind portocalii. Autor: Dornenwolf. Data: 4 mai 2013. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0) . Sursa: Flickr
Common Redstart, Redstart femelă
Codroş de pădure (Phoenicurus phoenicurus), Common Redstart, femelă. Masculul are pieptul, târtiţa şi coada portocalii, părţile superioare sunt gri, iar pe faţă şi pe gât este negru. Femela are culori mai stinse, pe spate este maroniu şi gri şi pe abdomen este galben pal. Autor: Ferran Pestaña. Data: 27 septembrie 2017. Locaţia: Viladecans, Catalonia, Spania. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Certhia brachydactyla, Short-toed Treecreeper
Cojoaică cu degete scurte (Certhia brachydactyla), Short-toed Treecreeper. Autor: Andreas Eichler. Data: 28 septembrie 2016. Locaţia: Mannheim, Baden-Württemberg, Germania. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
Certhia familiaris, Eurasian Treecreeper
Cojoaică de pădure (Certhia familiaris), Eurasian Treecreeper. Se deosebeşte de cojoaica cu degete scurte doar prin lungimea mai mare a ghearelor şi a degetelor. Autor: Peter von Bagh. Data: 6 septembrie 2014. Locaţia:Eastern Uusimaa, Finlanda. Licenţa: Domeniul Public. Sursa: Flickr
Corvus corax, Common Raven
Corb (Corvus corax), Common Raven. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Ingrid Taylar. Data: 5 februarie 2016. Locaţia: Crissy Field, San Francisco, Statele Unite. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Black-necked Grebe, Eared Grebe cuplu
Corcodel cu gât negru (Podiceps nigricollis), Black-necked Grebe, cuplu. Autor: Becky Matsubara. Data: 10 mai 2017. Locaţia: Tule Lake National Wildlife Refuge, Klamath Basin, California, Statele Unite. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Podiceps grisegena, Red-necked Grebe
Corcodel cu gât roşu (Podiceps grisegena), Red-necked Grebe, femelă cu pui. Masculul este puţin mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Lukasz Lukasik. Data: 27 mai 2006. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Podiceps auritus, Horned Grebe, Slavonian Grebe
Corcodel de iarnă (Podiceps auritus), Horned Grebe, cuplu. Specie vulnerabilă la nivel global. Masculul este mai mare şi mai intens colorat decât femela. Autor: Ekaterina Chernetsova (Papchinskaya). Data: 3 mai 2014. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) . Sursa: Flickr
Podiceps cristatus, Great Crested Grebe
Corcodel mare (Podiceps cristatus), Great Crested Grebe, cuplu. Masculul este cel din dreapta. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Peuplier. Data: 28 mai 2013. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Tachybaptus ruficollis, Little Grebe
Corcodel mic (Tachybaptus ruficollis), Little Grebe, cuplu. Autor: Frank Vassen. Data: 12 iulie 2013. Locaţia: Brussels, Belgia. Licenţa: Creative Commons Attribution 2.0 Generic
Phalacrocorax carbo, Great Cormorant, Black Shag, Cormorant, White-breasted Cormorant
Cormoran mare (Phalacrocorax carbo), Great Cormorant, cuplu. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Lip Kee Yap. Data: 9 august 2008. Locaţia: Centiennal Park, Sydney, NSW, Australia. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Microcarbo pygmeus, Pygmy Cormorant
Cormoran mic (Microcarbo pygmeus), Pygmy Cormorant. Femela este puţin mai mică decât masculul şi are ciocul şi aripile mai ascuţite. În rest ei sunt asemănători. Autor: Martin Dimitrievski. Data: 8 iunie 2013. Locaţia: Prespa, Macedonia. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Phalacrocorax aristotelis, European Shag, Shag
Cormoran moţat (Phalacrocorax aristotelis), European Shag, cuplu. Masculul este puţin mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: Ron Knight. Data: 6 aprilie 2014. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Pica pica, Eurasian Magpie
Coţofana (Pica pica), Eurasian Magpie. Masculul are coada mai lungă decât femela. Autor: Andreas Eichler. Data: 24 martie 2013. Locaţia: Mannheim-Vogelstang, Baden-Württemberg, Germania. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Zapornia parva, Porzana parva, Little Crake mascul
Cresteţ cenuşiu (Zapornia parva), Little Crake, mascul. Specie rară în România. Masculul are faţa şi pieptul albastru-gri, iar partea superioară este maro. Femela este mai mică decât masculul şi este gri doar pe faţă. Autor: Gonbarmo. Data: 30 martie 2017. Locaţia: Sagunto, Valencia, Spania. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0). Sursa: Flickr
Zapornia parva, Porzana parva, Little Crake femela
Cresteţ cenuşiu (Zapornia parva), Little Crake, femelă. Specie rară în România. Masculul are faţa şi pieptul albastru-gri, iar partea superioară este maro. Femela este mai mică decât masculul şi este gri doar pe faţă. Autor: Martien Brand. Data: 19 iunie 2010. Licenţa: Creative Commons Attribution 2.0 Generic
Zapornia pusilla, Porzana pusilla, Baillon's Crake, Marsh Crake
Cresteţ mic (Zapornia pusilla), Baillon’s Crake. Specie foarte rară în România. Femela are adesea o dungă maro roşiatică peste ureche şi gri mai pal pe părţile interioare. În rest masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Jason Girvan. Data: 30 septembrie 2006. Locaţia: Northern Victoria, Australia. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts. Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Porzana porzana, Spotted Crake
Cresteţ pestriţ (Porzana porzana), Spotted Crake. Specie rară în România. Femela are mai puţin gri decât masculul şi mai multe pete. Autor: Marek Szczepanek. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Crex crex, Corncrake, Corn Crake mascul
Cristel de câmp (Crex crex), Corncrake, mascul. Masculul are mai mult gri decât femela. Autorul: Ron Knight. Data: 17 aprilie 2013. Locaţia: Chat Vale, Beachy Head, Sussex, Anglia. Licenţa: Creative Commons Attribution 2.0 Generic
Cuculus canorus, Common Cuckoo, Cuckoo, European Cuckoo
Cuc (Cuculus canorus), Common Cuckoo. Femela are de regulă acelaşi colorit dar poate fi şi de culoare ruginie. Autor: Vogelartinfo. Data: 1 mai 2010. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 only as published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons ‘Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 (US)
Clamator glandarius, Great Spotted Cuckoo
Cuc pestriţ (Clamator glandarius), Great Spotted Cuckoo. Specie foarte rară în România. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: David Talens. Data: 16 iunie 2014. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) . Sursa: Flickr
Athene noctua, Little Owl
Cucuvea (Athene noctua), Little Owl, familie. Masculul este mai mic decât femela şi are o faţă mai deschisă la culoare decât femela. Autor: Artur Mikołajewski. Data: 7 iulie 2007. Locaţia: Varşovia, Polonia, 2007. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution 3.0 Unported
Gavia immer, Common Loon, Great Northern Diver, Great Northern Loon
Cufundar mare (Gavia immer), Common Loon. Specie foarte rară în România. Masculul este mai mare decât femela, în rest sunt asemănători. Autor: California Department of Fish and Wildlife. Data: 7 noiembrie 2015. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Gavia stellata, Red-throated Loon, Red-throated Diver
Cufundar mic (Gavia stellata), Red-throated Loon. Specie rară în România. Masculul este puţin mai mare decât femela şi are capul şi ciocul mai mari, în rest sunt asemănători. Autor: Jason Crotty. Data: 16 iunie 2012. Locaţia: Pillar Point Harbor, California, Statele Unite. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Gavia arctica, Arctic Loon, Black-throated Diver, Black-throated Loon
Cufundar polar (Gavia arctica), Arctic Loon. Specie rară în România. Masculul şi femela sunt foarte asemănători. Autor: Francesco Veronesi. Data: 28 septembrie 2014. Locaţia: Oulu, Finlanda. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0). Sursa: Flickr
Numenius arquata, Eurasian Curlew, Curlew
Culic mare (Numenius arquata) cu pui; Eurasian Curlew, Curlew. Specie aproape ameninţată la nivel global. Femela este mai mare decât masculul. Autor: Wilfbuck. Data: 10 septembrie 2012. Locaţia: Pensthorpe Norfolk, Fakenham, Anglia. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Numenius phaeopus, Whimbrel cuplu
Culic mic (Numenius phaeopus), Whimbrel, cuplu. Femela este mai mare decât masculul şi are un cioc mai lung, în rest sunt asemănători. Autor: StephanieFalzone. Data: 15 septembrie 2013. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Tachymarptis melba, Alpine Swift
Drepnea mare (Tachymarptis melba), Alpine Swift. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Mike Prince. Data: 29 aprilie 2010. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Apus apus, Common Swift, European Swift, Swift
Drepnea neagră (Apus apus), Common Swift. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Amikosik. Data: 5 august 2010. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution 3.0 Unported
Apus pallidus, Pallid Swift
Drepnea palidă (Apus pallidus), Pallid Swift. Specie foarte rară în România. Autor: stavros karabinas. Data: 10 iulie 2010. Locaţia: Grecia. Licenţa: Creative Commons Attribution 2.0 Generic
Coracias garrulus, European Roller, Roller
Dumbrăveancă (Coracias garrulus), European Roller, cuplu. Masculul are culori mai deschise decât femela în sezonul de reproducere, în rest sunt asemănători. Autor: Bernard Dupont. Data: 8 iulie 2017. Locaţia: Loupian, Languedoc-Roussillon, Franţa. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Ardea alba, Great White Egret, Western Great Egret, Great White Heron
Egretă mare (Ardea alba), Great White Egret, cuplu. Masculul şi femela sunt asemănători. Autor: Andrea Westmoreland. Data: 16 februarie 2009. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0). Sursa: Flickr
Egretta garzetta, Little Egret
Egretă mică (Egretta garzetta), Little Egret. Masculul este mai mare decât femela. Autor: Andreas Trepte. Data: 2 aprilie 2015. Licenţa: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic
Somateria mollissima, Common Eider, Eider cuplu
Eider (Somateria mollissima), Common Eider, cuplu. Specia este aproape ameninţată la nivel global. Masculul se află în plan îndepărtat. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 7 aprilie 2013. Locaţia: Onnerod, Gothenburg, Vastra Gotaland, Suedia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Circus macrourus, Pallid Harrier, Pale Harrier
Erete alb (Circus macrourus), Pallid Harrier, mascul. Specie aproape ameninţată la nivel global. Masculul este gri pal pe spate şi are vârfurile aripilor negre. Femela este maro. Autor: Francesco Veronesi. Data: 18 mai 2013. Locaţia: Kazakhtan. Licenţa: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)
Circus macrourus, Pallid Harrier, Pale Harrier
Erete alb (Circus macrourus, Pallid Harrier), femelă. Specie aproape ameninţată la nivel global. Masculul este gri pal pe spate şi are vârfurile aripilor negre, iar femela este maro. Autor: Rob Zweers. Data: 30 aprilie 2014. Locaţia: Azewijn, Guelders, Olanda. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Circus aeruginosus, Western Marsh-harrier, Marsh Harrier, Eurasian Marsh Harrier mascul
Erete de stuf (Circus aeruginosus), Western Marsh-harrier, mascul. Masculul are aripile şi coada gri argintii, vârful aripilor negre şi abdomenul ruginiu. Femela are culoarea maro-ciocolatiu închis pe corp, capul şi gâtul fiind albe- gălbui. Autor: Artur Mikołajewski. Data: 01.05.2007. Locaţia: Lasy Janowskie, Polonia. Licenţa: GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts; Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported sau Creative Commons Attribution 2.5 Generic
Circus aeruginosus, Western Marsh-harrier, Marsh Harrier, Eurasian Marsh Harrier femelă
Erete de stuf (Circus aeruginosus), Western Marsh-harrier, femelă. Fotografie decupată. Autor: Donald Hobern. Data: 8 decembrie 2014. Locaţia: Ras Al Khor, Dubai, Emiratele Arabe Unite. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Circus pygargus, Montagu's Harrier
Erete sur (Circus pygargus), Montagu’s Harrier, mascul. Masculul are un penaj gri mai închis, spre deosebire de celelalte specii de erete. Femela este maro. Autor: Ron Knight. Data: 28 mai 2011. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0). Sursa: Flickr
Circus pygargus, Montagu's Harrier femelă
Erete sur (Circus pygargus), Montagu’s Harrier, femelă. Masculul are un penaj gri mai închis, spre deosebire de celelalte specii de erete. Femela este maro. Autor: Stefan Berndtsson. Data: 11 iunie 2014. Locaţia: Norra Mockleby, Kalmar, Suedia. Licenţa: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Circus cyaneus, Hen Harrier
Erete vânăt (Circus cyaneus), Hen Harrier, femelă. Masculul este gri pe spate şi are vârfurile aripilor negre. Femela este maro pe aripi şi maro cu alb sub aripi. Autor: Rob Zweers. Data: 24 noiembrie 2014. Licenţa: Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Articole înrudite

Păsări din România partea a II-a

Animalele din România

Libelule din România (galerie de imagini)

Fluturi diurni din România (galerie de imagini)

România

Bibliografie

Flickr, https://www.flickr.com/

Pixabay, https://pixabay.com/

Societatea Ornitologică Română, Specii de păsări din România, http://pasaridinromania.sor.ro/specii

The IUCN Red List of Threatened Species, http://www.iucnredlist.org/

Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E) Păsări din România, partea I (A-E)

Note subsol:

Lasă un răspuns