Perle IT

Perle IT

Iulia, care lucrează ca suport IT într-o ţară vestică, i-a trimis bloggerului Arhi câteva perle întâlnite în activitatea ei:

1)

Am primit un ticket în care scria “Ajutor! Am şters internetul! “. Dăduse delete la iconiţa ,,Internet Explorer” de pe desktop.

2)

I-am trimis unei secretare o prezentare Powerpoint de vreo 10 ori, iar ea o rătăceşte de fiecare dată. Sătulă de chestia asta , ultima dată i-am dat mail şi i-am spus: ,,e ultima copie pe care o am, să nu o mai pierdeţi!!!. Am primit mail înapoi în 30 de secunde:,,Scuze, o împrumut pentru 10 minute, apoi v-o dau înapoi, tot pe mail!”

3)

Am cerut într-o zi un printscreen (o imagine cu ecranul calculatorului) de la un user. Am primit un ataşament pe mail din care reieşea că userul a făcut o poză ecranului cu telefonul, a descărcat-o pe pc (calculator), a printat-o , apoi a scanat-o şi mi-a trimis-o.

4)

User: Am nevoie de un mousepad.(mousepadul este bucata de material pe care stă şi rulează mouse-ul)
Eu: Mousepad-ul ţine de birotică, se comandă de către secretare, nu de către departamentul IT.
User (după ce s-a întors de la secretară): Secretara spune să îmi comandaţi dvs., că ea nu ştie ce mousepad e compatibil cu Windows-ul de pe pc-ul (calculatorul) meu.

5)

Un user cere în fiecare săptămână câte un card de memorie pentru aparatul foto pus la dispoziţie de companie. După al treilea card, îl întreb cum reuşeşte să le strice, sau dacă le pierde. Îmi spune că nu, sunt toate funcţionale, doar că se umplu repede şi el trebuie să facă multe poze. S-a uitat la mine ca la extratereştri când i-am zis că le poate şterge şi refolosi.

6)

Noua regulă în companie: fără medii de stocare de acasă (USB , HDD, CD ) etc. deoarece unele PC-uri (calculatoare) erau infectate în mod repetat cu viruşi. Peste o săptămână, antivirusul de pe un PC ,,urla” din toţi plămânii că a găsit ceva. Îl întreb pe user dacă a adus ceva ,,de acasă”, recunoaşte că a adus un USB stick. ,,Dar, domnişoară, l-am lăsat pe birou 2 săptămâni înainte să îl folosesc, n-am ştiut ca viruşii trăiesc atâta”.

7)

User: Bună , am cumpărat o multifuncţională HP şi am o întrebare în legătură cu funcţia ,,scan”
Tehnician: Spuneţi, ce problemă?.
User: Păi…nu stiu cum să vă explic, e ceva mai delicat.
Tehnician: Nu e nici o problemă, avem soluţie pentru aproape toate problemele care pot interveni.
User: Vedeţi, eu am cumpărat un caras auriu (goldfish) . Şi s-a făcut extrem de mare. Foarte mare! Enorm! (chicoteşte ca un şcolar).
Tehnician: !?!? Înţeleg…şi…unde e problema?
User: Şi am un prieten care nu vrea să mă creadă. A spus sa îi trimit o poză. Dar aparatul meu foto e stricat.
Tehnician: ?!?!?! Şi cu ce am putea să vă ajutăm? Din păcate nu cred că vă putem repara aparatul foto prin telefon…
User: Nu ! Nuuuu…am găsit o soluţie . Aş vrea să scanez peştele şi sa îi trimit scan-ul prietenului meu pe e-mail.
Tehnician : (pune telefonul pe mute, face semn către colegii lui gen “you gotta hear this!”(trebuie să auziţi asta) , apoi îşi calmează chicotitul şi scoate userul de pe mute) : Şi, totuşi, cu ce vă putem ajuta?
User: Păi, să vedeţi: dacă nu închid capacul de la scanner, intră lumina şi nu se vede mai nimic. Dacă vreau să închid capacul, mi-e teama că voi strivi peştele, şi nu vreau.
(deja tot etajul râde cu lacrimi, telefonul e pe mute) (e o funcţie a telefonului care permite ca vocea interlocutorului să se audă şi la difuzorul telefonului, permiţând şi altora să audă convorbirea)
Tehnicianul (calm şi super-profesionist): Domnule, aveţi acasă o cutie de margarină ?
User: da…
Tehnicianul: E mai mare decât peştele dvs.?
User: (după o pauză de vreo 2 minute) : Da! E mai mare!
Tehnician: Perfect, puneţi cutia de margarină peste peşte, şi apăsaţi butonul de scan. Imaginea va fi mai mică, dar clară.
User: Da! Funcţionează! Vă mulţumesc mult.

8)

Un user se plânge că Pc-ul (calculatorul) ei se stinge şi se reaprinde . La faţa locului nu constat nimic în neregulă, aşa că o rog frumos sa se aşeze la PC şi să facă ceea ce face de obicei. După 5 minute, computerul se stinge şi se reaprinde de 3 ori. Când mă uit la picioarele ei, văd ce se întâmpla: bătea ritmul melodiei de la radio cu piciorul pe întrerupătorul de la prelungitor. Am mutat prelungitorul departe de picioarele ei, problemă rezolvată.

9)

Un user mă sună că jumătatea de jos a documentelor pe care le printează ies mânjite sau chiar deloc. După înlocuirea imprimantei plus a tuturor pieselor de pe noua imprimantă, cineva se duce să verifice exact cum printează doamna. După ce dă click pe ,,imprimă”, iar hârtia începe să se ivească din imprimantă, tanti fuge la printer, smulge hârtia cu forţa şi spune ,,veeezi? Veeezi cum arată jumătatea de jos????”

Bibliografie

http://www.arhiblog.ro/perle-suportul/

Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT Perle IT

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.