Perlele elevilor 10

Perlele elevilor 10

Perle bac 2014

1)

Rolul verbelor la imperfect e să înţelegem că autorul era la început şi nu scria chiar grozav. Mai târziu în opera artistică criticii au observat că totul a devenit perfect, mai ales verbele.

2)

O secvenţă temporală este când omul se uită la ceas. Dacă se uita la o hartă era o secvenţă spaţială şi dacă punea o muzică era o secvenţă auditivă.

3)

Două motive literare sunt că scriitorul e talentat şi că n-are servici, aşa că scrie şi vinde romanele.

4)

Rolul interogaţiilor retorice e să-ţi răspundă cineva când nu ştii unele lucruri. Doar că nu te aude nimeni, întrebarea e doar de design.

5)

Elementele de prozodie nu există, pentru că ne-aţi cerut o poezie, nu o proză.

6)

Solicit comisiei să ia în calcul că acest subiect este o capcană şi să îi ajute pe elevi să nu cădem în ea.

7)

Sinonime

Straniu= uşchit

8)

În poezia ”Leoaica tânără, iubirea” autorul vede dragostea aşa neliniştită şi agitată ca un animal fioros înainte să se repeadă la prada lui.

9)

Verbele la imperfect sunt împrumutate de poeţi de la olteni că ei spun cu învăţai, fusei, mâncai. Şi au impresia că sunt mai şmecheri dacă le scriu în textele lor.

10)

Nu înţeleg de ce avem poezie când toţi copiii au zis că nu le place poezia. Doar aşa ca să luăm note mici.

11)

Dacă aş putea să îmi scriu punctul de vedere şi să fiu sincer cu aceste activităţi de indrumare a lecturii elevilor aş spune că ele nu au niciun rost pentru că oricum nu mai citeşte nimeni cărţi. Toţi preferăm să ne jucăm jocul ăla cu păsările pe telefon (nu pot să i dau numele că se consideră reclamă).

12)

Promovarea stilului de viaţă sănătos este aşa ca să mai facă unii nişte bani, dar eu cred că eşti sănătos când mănânci ce îţi place. Mai repede mă îmbolnăvesc când mănânc ceva ce nu-mi place decât o shaorma.

13)

Argezi, mi se pare cam greu, poeziile lor. Chiar aici nu m-am pregătit foarte mult, dar mi-am mai adus puţin aminte despre estetica urâtului a lui Arghezi.

14)

Ion de Eminescu are influenţe balzaciene, ce le împrumuta de la Proust.

15)

Amfibiile şi reptilele fac parte din Rectul Animal.

16)

Calculoza renală apare de la efortul mintal.

17)

Tuberculoza poate fi tratata cu medicamente de unică folosinţă.

18)

Metoda de profilaxie a organismului – de evitat plimbarile dese la spital.

19)

Cromozomii se ţin de pielea omului, când asudă ei ies, când se răceşte intră, şi atunci e durere mare.

Alte perle

20)

Profa mea de română are mai mult os decât carne (elevii trebuiau să construiască un enunţ care să conţină subiectul os).

 

Bibliografie

http://stirileprotv.ro/bacalaureat/bacalaureat-2014-perle-rolul-verbelor-la-imperfect-e-sa-intelegem-ca-autorul-nu-scria-grozav-o-expresie-cu-os-e-ios.html

http://stirileprotv.ro/bacalaureat/elevii-nepregatiti-adevaratii-poeti-ai-examenului-de-bacalaureat-mi-se-pare-cam-greu-arghezi-poeziile-lor.html

http://www.realitatea.net/noi-perle-bacalaureat-2014-oricum-mori-de-foame-cu-cultura-ce-dracu_1474556.html

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/amfibiile-reptilele-fac-parte-rectul-animal-primele-perle-bac-2014-1_53b10afb0d133766a8028e06/index.html

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/perle-elevilor-alba-proba-limba-literatura-romana-bac-eu-politician-furam-politician-furai-1_53b4f6dc0d133766a81896ea/index.html

Perlele elevilor 10 Perlele elevilor 10 Perlele elevilor 10 Perlele elevilor 10 Perlele elevilor 10

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.