Perlele elevilor 16

Perlele elevilor 16

Perle Evaluarea Naţională 2018

1)

Copiii au zis că mai bine să dea ursului mâncarea, decât să îi dea trupurile lor. Din păcate, aveau numai două patee, iar urşii mănâncă mult.

2)

În formularea “pe drumul numit Take Ionescu”, autoarea nu ne spune exact ce trebuie să ia domnul Ionescu. Probabil să ia acel drum.(take=(engleză) a lua)

3)

Ursul brun românesc prefera sendvişurile decât să-ţi faci poze cu el.

Perle bac 2018

4)

Mihai Eminescu a scris poezii de dragoste şi natură pentru că îi plăcea să facă dragoste în natură.

5)

Eu nu strivesc coroana de minuni a lunii.

6)

Blaga susține că el nu ucide cu mintea sa isteață tainele lumii, căci el iubește tot ce mișcă ori stă, chiar și mormintele.

7)

Arghezi ne convinge în cele patru stofe că florile mucegăite ne pot îmbogăţi viaţa, la fel ca multe lucruri mizerabile- de exemplu, reciclarea.

8)

Mihai Eminescu pictează tablouri pe hârtie poetică.

9)

Poetul face figuri interesante, pentru că asta îl atrage pe cititor.

10)

Poetul nu loveşte coloana de minuni a lumii, că e om bun şi are milă de ele.

11)

Poate poetul a vrut să impresioneze dar nu prea ia ieşit, asta întâlneşti numai pe scenă când actorii joacă şi spectatorii se uită la ei.

12)

Şi pe vremea lui nea Holban se holbau oamenii la străinezi să le ciordească banii, ce impresii despre ţări…

13)

Totodată, puştoaicele astea sau panaramele au acces la locuri frumoase, deoarece se târâie cu câte un hodorog şi au farmec pentru locul în care trăiesc.

14)

Oamenii ştiu să aprecieze mâncărica, băuturica, o puştoaică bună în pat şi eventual nişte bani pe gratis, acolo e locul frumos.

15)

Aşa cum Blaga accentuează prin hiperbola ,,corola de minuni” omul e dator, fireşte să cunoască şi apoi să intre în combinaţii.

16)

Închei acest eseu la Eminescu spunând şi accentuând că este cea mai marfă poezie citită până în 2018, ia face trecerea de la o perioadă agitată din viaţa noastră la linişte, la calm.

17)

Oda lui Eminescu a fost măsurată cu metrul antic.

Bibliografie

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/evaluare-nationala-2018-perlele-elevilor-de-la-clasa-a-viii-a.html

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/cele-mai-amuzante-perle-la-bac-2018-ruga-krypton-si-la-mona-enipel-953581

https://stirileprotv.ro/bacalaureat/perle-la-romana-la-bac-2018-poetul-face-figuri-interesante-pentru-ca-asta-il-atrage-pe-cititor.html

https://a1.ro/news/social/elevii-au-scris-perle-de-milioane-la-bac-poetul-nu-loveste-coloana-de-minuni-a-lumii-ca-e-om-bun-si-are-mila-de-ele-id777537.html

https://adevarul.ro/locale/vaslui/perle-bac-2018-numai-prostii-borfasii-cocalariipesedistii-calatoresc-prostii-muncesc-nuau-noroc-1_5b32969fdf52022f758e973e/index.html

 

Perlele elevilor 16 Perlele elevilor 16 Perlele elevilor 16 Perlele elevilor 16 Perlele elevilor 16

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.