Perlele elevilor 6

Perlele elevilor 6

Perle simulare bac 2014

1)

Mie mi-a plăcut de dl Goe pentru că era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stăteau drepți când deschidea el gura. Nu ca mama să mă certe mereu.

2)

Cerinţa era de  a argumenta dualitatea efectelor pe care Facebook le poate avea

3)

1.Eu am primit nota 4 la limba română, pentru că profesoara mi-a pus o întrebare din lecţia pe care o predă şi n-am ştiut să răspund, pentru că nu fusesem atent. Eram pe Facebook, mă distram cu prietena mea. Dar mai bine o notă proastă, decât să-mi pierd iubita. Prin urmare Facebook-ul are un rol pozitiv, dar şi unul negativ

2.Am zis odată la şcoală că sunt bolnav şi am stat acasă o săptămână, dar am plecat în vacanţă şi am pus poze pe Facebook. Au aflat profesorii pentru că nu şi-au ţinut gura colegii mei invidioşi şi a ieşit mare scandal”

3.De pe reţelele de socializare am aflat metode noi de copiat. Dar se pare că şi profu’ are cont de Facebook, că s-a prins şi mi-a dat 2. Eu le-aş interzice profesorilor să-şi facă cont de Facebook

4)

Ana era o femeie plictisitoare, nu ştia să-l atragă pe Ion şi se lua mereu de el. Dar şi el era prea obsedat să lucreze pământul, pentru că era un ţăran în adevăratul sens al cuvântului şi în plus avea şi amantă.

5)

Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum, mai măricică. Ea avea Armata Roşie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap.

6)

România a trecut prin “criza orientală” la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu.

7)

Nici nu ştiu care e treaba cu războiaele cu turci ruşi şi nemţi că ieu tot aud că unguri e obraznici şi ne fac probleme.

8)

“O noapte furtunoasă” este amintirea poetului despre o vijelie care a rupt pomi şi a căzut pe maşini şi era oameni supăraţi, inundaţi cu posibile viituri. Ce mai, un front atmosferic a făcut deranj mare că a fost mai multă apă decât putea metru pătrat să înghită…

9)

Scrisoarea pierdută era a lui Joiana, combinată cu un politician ciumete ce avea poliţia la buton. El a trimis mascaţii să-i rupă cu cafteala pe ăia de-au răpit scrisoarea şi onoarea din Joiana. Scrisoarea s-a găsit dar onoarea a rămas nerecuperată.

10)

Eu cred ca personajele nu erau atât de proaste, dar autorul a vrut să ne distreze pe noi când îi citim lucrarea. (despre piesa ’’O scrisoare pierdută’’).

11)

Sinonime

mister = bucătar
mister = maciomen
sfioasă = fioroasă

Alte perle

12)

Ionel s-a urcat pe un cal, a pus toba de gât şigoarna la gură; cu omâna bătea toba, cu cealaltă sufla cât putea în goarnă.

13)

În opinia mea mesajul textului dat este acela că poţi adormi mult mai repede citind sau scriind. Dan a descoperit că citind nu putea adormi, probabil şi datorită faptului că cartea o citise de nenumărate ori. Dan odată ce a început să scrie în jurnal a şi adormit. În concluzie eu cred că textul vrea să ne îndemne că scriind nu numai că ne dezvoltăm vocabularul şi modul de a gândi dar timpul trece mai repede şi adormim mai repede.

14)

În opinia mea Dan este un copil silitor încât citea până îl lua somnul.

15)

Marea Roşie îşi trage numele din marea bătălie cu tomate care a avut loc chiar lângă ea.

16)

În multe poezii Goga a scos la iveală natura şi treieratul pe căldură.

17)

Dragu-mi era satul şi pomul unde lega mama porcul (citat din Amintiri din copilărie- Ion Creangă).

18)

La Humuleşti Ozana curgea limpede fără prea mari frământări sociale şi politice.

19)

Citind, se mai dezvoltă şi omul la creier şi acumulează materie primă.

20)

Pe Tudor Şoimaru dorul pentru Magda Orheianu îl trăgea jos de pe cal, mai-mai să pice!

21)

În versurile ,,ce-ţi pasă chip de lut dacă-oi fi eu sau altul” poetul ne vorbeşte despre aspectul fiinţei cu care Luceafărul este în gagicăreală şi ea îi spune că nu ştie dacă va fi al ei sau va fi altul.

22)

Şi Stroe Orheianu când îl văzu pe Tudor Şoimaru zise în gând ,,Pe unde o scot, vere?!”.

 

Bibliografie

http://www.cotidianul.ro/perle-la-simularea-examenului-de-bacalaureat-233328/

http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Magazin/2014-03-07/Cele+mai+tari+perle+de+la+simularea+la+BAC+2014+.html

http://stirileprotv.ro/stiri/social/bacalaureat-2014-perle-de-la-simulare-ion-se-iubea-cu-florica-ziua-pentru-ca-noaptea-era-prea-cald.html

http://fun.bzi.ro/perle-culese-de-prin-teze-si-extemporale-3764

http://www.radiofxnet.ro/evaluarea-nationala-2013-ce-a-scris-un-elev-pe-foaia-de-examen-profesorii-si-au-facut-cruce-e-inadmisibil/

 

Perlele elevilor 6 Perlele elevilor 6 Perlele elevilor 6 Perlele elevilor 6 Perlele elevilor 6

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.