Perlele elevilor 9

Perlele elevilor 9

Simulare bacalaureat 2015

1)

Deşi pare ruşinos să spun asta, textul pare scris de o femeie uşoară, care îi invită pe bărbaţi la ea în fiecare noapte. Mesajul este clar în versul ,,să vină seara la mine”.

2)

Când am plecat la ştrand cu prietenii mei era o zi din luna august pe la prânz, dacă stau să mă gândesc la contextul spaţio-temporal.

3)

Eu mai am de scris, dar zice că ne ea foile!!!

4)

La începutul verii, eu plecam cu avionul în Austria, pentru că tocmai luasem examenul cu nota 10. Aţi ghicit deja, era o întâmplare imaginară :)))).

5)

Era 15 iulie şi eu eram la schi cu tata şi cu mama în Dubai. A fost o întâmplare de neuitat şi sunt sigură că n-o veţi uita nici dumneata.[1]

6)

Rolul verbelor la perfect simplu e să ne spună că Ioan Slavici era oltean.

7)

,,Care-i” e cu cratimă ca să nu se confunde cu oraşul Carei, de unde am şi eu o rudă care se scrie cu literă mare.

8)

Arghezi…cine să-l înţeleagă pe omul ăsta? Sunt sigur că viaţa lui era tristă pentru că nu avea prieteni cu care să iasă la o bere. D-aia a scris poezii triste.

9)

Eu şi tatăl meu nu avem o comunicare prea bună. El îmi spune mereu să nu mai vin dimineaţă de la club, eu îi spun că distracţia maximă începe după miezul nopţii, dar nu mă ascultă, aşa că în loc să comunicăm, ne certăm.

10)

Trebuie să vezi întâi filmul, înainte să citeşti o carte, că e un fel de rezumat mai uşor de citit. Dacă nu s-a făcut film după carte nici n-ar trebui să se dea la examen.

11)

Mama mea a citit ,,Pasărea spin” după ce a văzut filmul la televizor pe vremea lui Ceauşescu. Sunt două cărţi fără poze decât pe copertă, dar uite că i-au plăcut.

12)

În viziunea unul copil, ”sensul conotativ al ploii e că totul se udă. Ploaia umedă plezneşte asfaltul şi creează bubuluci”.

13)

Două trăsături ale genului epic: personajele.

14)

Două motive literare: femeia s-a enervat că bărbatul mânca încet şi bărbatul era supărat că şi-a pierdut viaţa.[2]

Perlele elevilor 9 Perlele elevilor 9 Perlele elevilor 9 Perlele elevilor 9 Perlele elevilor 9

Please follow and like us:

Note subsol:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.